Menu

Henriette Wicherink – Care for Women verpleegkundige

Henriette WicherinkAls Care for Women verpleegkundige geeft Henriëtte in haar praktijk tijdens één of meerdere consulten informatie, advies en begeleiding aan vrouwen met klachten die gerelateerd zijn aan hormoonschommelingen, zoals tijdens de overgang, de zwangerschap en de menstruatiecyclus. Klachten kunnen variëren van stemmingswisselingen, opvliegers en nachtelijke transpiratie, sombere gevoelens, PMS, spier- en gewrichtsklachten, ongewild urineverlies en pijn bij het vrijen.

Alle klachten die een vrouw ervaart worden tijdens het consult geïnventariseerd. Henriette legt haar cliënten uit hoe hun lijf in elkaar zit en hoe bijvoorbeeld de overgang werkt. “Want als je begrijpt wat er met je gebeurt, kun je er beter mee omgaan.” De volgende stap is het opzetten van een behandelplan. Naast de behandelingsmogelijkheden is er ruim aandacht voor erkenning, leefwijze, voeding en het signaleren van risico. Ervaring heeft inmiddels geleerd dat vrouwen veel zelf kunnen doen om klachten te doen verminderen.

Ook kunnen vrouwen bij haar terecht voor advies bij anticonceptie keuze of voor een gezondheidscheck (cholesterol, bloedsuiker, bloeddruk, longfunctie en een persoonlijk risicoprofiel op borstkanker, hart- en vaatziekten en botontkalking). Henriette is aangesloten bij Care for Women , een landelijke organisatie met ongeveer 80 praktijken verspreid over het land. Zij is als verpleegkundige, BIG geregistreerd. Er wordt o.a. nauw samengewerkt met het UMC in Utrecht om de kwaliteit op hoog niveau te houden, adviesprotocollen up to date te houden en ontwikkelingen op de voet te volgen.

Vrouwen kunnen bij haar terecht met al hun vragen op het gebied van hormonen. Een verwijzing van de huisarts is niet nodig.

Website: www.careforwomen-hwicherink.nl

E-mail: h.wicherink@careforwomen.nl

Telefoon: 076-5320748 / 06-41245800

Afspraken via telefoon of e-mail.