Menu

Vrouwen Preventie Checkweek in Gezondheidscentrum O’hout

Hart- en vaatziektenblijken bij vrouwen blijkt een groot vrouwen hart en vaat ziekteonderschatprobleem te zijn. Het is niet voor niets doodsoorzaak nummer
één onder vrouwen. Vooral vrouwen in de overgang hebben een verhoogd risico op hart- en vaatziekten. Voor alle vrouwen is het belangrijk om zich regelmatig te laten controleren. De Vrouwen Preventiecheck is hier een goede manier voor. Het regelmatig laten testen van de gezondheid kan helpen om gezond te blijven en, wat misschien nog wel veel belangrijker is, een gerust gevoel te geven.

In de week van 28 september tot en met 2 oktober organiseert Henriëtte Wicherink van Care for Women in het Gezondheidscentrum Oosterhout, maar ook in haar praktijken in Breda en Wagenberg een Vrouwen Preventie Checkweek. De preventiecheck  begint met een persoonlijk intakegesprek, waarin het persoonlijk risicoprofiel, de lifestyle en de risicofactoren worden doorgenomen. Hierna volgt een aantal metingen, zoals een bloeddruk-, glucose-, cholesterol-, longfunctie- en BMI-meting. De uitslag, samen met een persoonlijk advies, krijgen de dames gelijk mee. Eigenlijk is het een soort jaarlijkse APK voor het lichaam. Tevens ontvangt iedere deelneemster een leuke attentie.

De check kost € 59.- en wordt door nagenoeg alle zorgverzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed. Alle vrouwen zijn van harte welkom. De checks vinden plaats op afspraak en daarom is het belangrijk om van tevoren contact op te nemen met Henriëtte Wicherink  telefoon 076-5320748  of e-mail h.wicherink@careforwomen.nl